Fundamentální analýza měnového páru EUR/NZD - Bhuiyan, Adam (2025)
Bakalářská práce se věnuje tématu fundamentální analýza měnového páru EUR/NZD. Cílem této práce je provedení fundamentální analýzy na vybraném měnovém páru a ověření její použitelnosti při předpovídání kurzu EUR/NZD. Teoretická část se zabývá charakteristikou jednotlivých měn. Poté následuje popis základních teorií fundamentální analýzy. Praktická část se věnuje ověření vybraných teorií na datech pomocí regresní analýzy a analýze časových řad. Závěr práce shrnuje výsledky analýz.