Fundamentální analýza měnového páru EUR/NZD - Bhuiyan, Adam; Šíma, Ondřej; Dudzich, Viktar; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Bakalářská práce se věnuje tématu fundamentální analýza měnového páru EUR/NZD. Cílem této práce je provedení fundamentální analýzy na vybraném měnovém páru a ověření její použitelnosti při předpovídání kurzu EUR/NZD. Teoretická část se zabývá charakteristikou jednotlivých měn. Poté následuje popis základních teorií fundamentální analýzy. Praktická část se věnuje ověření vybraných teorií na datech pomocí regresní analýzy a analýze časových řad. Závěr práce shrnuje výsledky analýz.
Vedoucí práce: Ondřej Šíma
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses