Analýza vývoje segmentu carsharingu se zaměřením na ukazatele ziskovosti a zadluženosti - Petrák, Karel (2024)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na analýzu vývoje carsharingu v České republice a na porovnání segmentu carsharingu s jeho alternativami. První část představuje koncept sdílené mobility a podrobně se zaměřuje na historii a vývoj carsharingu v České republice. Druhá část obsahuje analýzu vývoje carsharingových společností s důrazem na ukazatele ziskovosti a zadluženosti. Třetí část porovnává výsledky analýzy s konkurenčními segmenty ride-hailingu a půjčovnami aut. Porovnání je určené pro externí uživatele, konkrétně investory.