Analýza vývoje segmentu carsharingu se zaměřením na ukazatele ziskovosti a zadluženosti - Petrák, Karel; Šmídová, Radana, 1977-; Staňková, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na analýzu vývoje carsharingu v České republice a na porovnání segmentu carsharingu s jeho alternativami. První část představuje koncept sdílené mobility a podrobně se zaměřuje na historii a vývoj carsharingu v České republice. Druhá část obsahuje analýzu vývoje carsharingových společností s důrazem na ukazatele ziskovosti a zadluženosti. Třetí část porovnává výsledky analýzy s konkurenčními segmenty ride-hailingu a půjčovnami aut. Porovnání je určené pro externí uživatele, konkrétně investory.
Vedoucí práce: Radana Šmídová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses