Mzdové účetnictví a evidence mezd - Pham, Thi To Uyen; Horáková, Gabriela; Zelenková, Marie, 1973-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Hlavním cílem této bakalářské práce je popsat a vysvětlit základní proces zpracování a účtování mezd v soukromém sektoru. V teoretické části jsou vymezeny základní právní předpisy upravující mzdovou problematiku. Dále jsou vysvětleny základní pojmy mzdového účetnictví, které se týkají pracovněprávních vztahů a odměňování práce. Dále je podstatná část práce věnována problematice zdanění příjmů ze závislé činnosti a povinných odvodů ze mzdy. Posledním tématem teoretické části je účtování a evidence mezd s potřebnými doklady. V praktické části jsou zobrazeny modelové příklady s různými příplatky a náhradami pro výpočet mezd fiktivní firmy Safír, s.r.o., včetně jejich zaúčtování dle platných právních předpisů k roku 2024.
Vedoucí práce: Gabriela Horáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses