Finanční analýza společnosti Otavské strojírny, a. s. - Krejčová, Adéla (2024)
Cílem mé bakalářské práce bylo zhodnocení finančního zdraví společnosti Otavské strojírny, a. s. v letech 2018-2022 z pohledu potencionálního věřitele na základě veřejně dostupných dat. Tato finanční analýza poslouží jako podklad k posouzení investičního záměru. Jako první si představíme analyzovanou společnost a její vybrané konkurenty. Následně provedeme horizontální a vertikální analýzu společnosti, na kterou poté navážeme analýzou poměrových ukazatelů. Analyzovanou společnost budeme porovnávat s konkurenčními podniky, odvětvím a s průměrem jejích konkurenčních podniků. Na závěr společnost vyhodnotíme bonitním modelem IN05.