Zdravotní péče v ČR - vybrané problémy - Vacková, Anna; Maaytová, Alena; Havlík, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Bakalářská práce se zabývá zdravotní péčí v ČR. Hlavním cílem je identifikace problémů zdravotní péče v ČR. První část je věnována teoretické části, ve které je definován pojem zdravotní péče, zdravotní systém a politika a financování systému. Ve druhé části byly na základě studií identifikovány nejpodstatnější problémy zdravotní péče v ČR. Dále byl za pomocí statistických metod sledován vybraný problém dostupnosti stomatologů a všeobecných lékařů pro děti a dorost v soukromých ordinacích v ČR. Data z ČSÚ a ÚZIS byla přenesena do mapy krajů ČR a byli identifikovány problémové oblasti. Byly sledovány roky 2012 a 2021. Ústecký a Středočeský kraj se ve všech případech jevily jako nejvíce problémové kraje a naopak Hl. m. Praha skončila s nejlepšími výsledky. Zároveň u stomatologů při porovnání došlo ke zlepšení hodnoty v Jihočeském a Olomouckém kraji.
Vedoucí práce: Alena Maaytová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses