Komparace měnové politiky v ČR a v USA v krizových letech 2020-2023 - Vojtěchovský, Tomáš; Smrčková, Martina; Pastucha, Filip; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Bakalářská práce se zaměřuje na analýzu měnové politiky v ČR a v USA během let 2020 až 2023 a na porovnání jejich podobností a odlišností. Práce obsahuje teoretické vymezení problematiky měnové politiky, popis ekonomické situace v krizovém období a analýzu kroků jednotlivých centrálních bank. Hlavním cílem bylo porovnat měnovou politiku ČNB a Fedu a zjistit jejich účinnost ve vymezeném období. Pro analýzu účinnosti byla použita korelační analýza, ze které vyplynula vysoká účinnost měnové politiky v ČR i v USA. Zároveň analýza kroků centrálních bank odhalila podobnost při použití hlavních nástrojů měnové politiky v ČR a USA.
Vedoucí práce: Martina Smrčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses