Hypotéky a jejich porovnání v ČR a na Novém Zélandu - Bodlák, Teodor; Mazáček, David; Palán, Luděk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na porovnání hypoték v ČR a na Novém Zélandu. Cílem práce je poskytnout ucelený přehled o klíčových rozdílech a podobnostech v oblasti hypotečního financování v těchto zemích. První část práce se věnuje principu fungování hypoték a různým typům hypoték. Druhá část se zaměřuje na porovnání klíčových ukazatelů jako jsou úrokové sazby, průměrná mzda anebo cena nemovitosti. Třetí část se zabývá dostupností bydlení a porovnává standardů bydlení, který je v obou zemích rozdílný. Poslední část práce se zaměřuje na ochranu spotřebitele v oblasti hypotečních úvěrů.
Vedoucí práce: David Mazáček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses