Lichva a lichevní úrok - Vodička, Lukáš; Brada, Jaroslav, 1964-; Blahová, Naďa, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Obsahem práce je analýza historie lichvy ve světě a na území České republiky, analýza současných českých zákonů a judikátů Nejvyššího soudu ČR. V práci je mimo jiné provedena analýza trhu s krátkodobými půjčkami, protože na tomto trhu je riziko vzniku lichvy nejvyšší. Práce se zaměřuje na právní stav v České republice, definování a rozpoznání lichvy, a způsoby, jak se jí vyhnout. Čtenář získá přehled o formách lichvy, její škodlivosti a metodách jejího potírání.
Vedoucí práce: Jaroslav Brada
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses