Determinanty ovlivňující financování podniků - Bouzek, Ondřej; Brabenec, Tomáš; Nohýnková, Barbora; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Tato práce se zabývá analýzou kapitálové struktury a jejich determinant v odvětví společností zabývajících se investováním do vína a vínem obecně. Cílem diplomové práce je identifikovat kapitálovou strukturu v tomto odvětví a na základě regresní analýzy poté zjistit, co ji ovlivňuje. Závěry této práce mají sloužit novým subjektům, které by chtěly vstoupit na tento trh jako podkladová data, která mohou využít k lepšímu pochopení, jaké faktory ovlivňují jejich kapitálovou strukturu a jak optimalizovat své finanční rozhodování.
Vedoucí práce: Tomáš Brabenec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses