Měnová politika ČNB v době pandemie a války na Ukrajině - Salaquarda, Petr; Vejmělek, Jan; Šíma, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá měnovou politikou České národní banky v nedávné době poznamenané vysokou inflací. Budou zkoumány možné příčiny inflace ať už vnitřní nebo vnější. V empirické části budou zkoumány transmisní mechanismy, které používá ČNB k cílování inflace, tedy úvěrový, úrokový a kurzový kanál. Konkrétně budou zkoumány vlivy měnověpolitických kroků na operativní a zprostředkující kritéria. K analýze budou použity korelační koeficienty včetně různých zpoždění. Cílem je potvrdit, zda kroky ČNB opravdu dokázaly ovlivnit operativní a zprostředkující kritéria tak, jak se dá očekávat podle teoretických předpokladů.
Vedoucí práce: Jan Vejmělek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses