Důvody akceptace kryptoměn firmami v Evropě - Kloboučková, Tereza; Sudzina, František; Perzina, Radomír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Tato diplomová práce je věnována problematice akceptace kryptoměn firmami v Evropě. Problematika je zúžena na téma důvodů akceptace kryptoměn firmami v Evropě. Cílem je práce je zjistit, jaké výhody, potažmo důvody, vedou evropské firmy k rozhodnutí akceptovat kryptoměny jako platidlo za své zboží a služby. Tyto důvody budou zasazeny do širšího kontextu platebních nástrojů jako takových, a budou porovnány se známými důvody pro integraci těchto, v tomto kontextu tradičních, platebních nástrojů. Diplomová práce je rozdělena na tři části. První část se zabývá milníky v oblasti placení finančními prostředky používající informační technologie. Jednotlivé milníky jsou, dle dostupnosti dat, detailně rozebrány co do historie vzniku, postoje zúčastněných stran (obchodníci, zákazníci apod.), a statistiky. Druhá část se zabývá teoretickým vymezením důvodů, na základě kterých se mohou firmy v Evropě rozhodnout akceptovat kryptoměny. Poslední, třetí, část popisuje výzkum v podobě dotazníkového šetření, který zkoumá skutečné důvody, které vedly firmy v Evropě k rozhodnutí akceptovat kryptoměny, a prezentuje výsledky tohoto výzkumu.
Vedoucí práce: František Sudzina
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková informatika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses