Aplikační podpora metodiky modelování a analýzy business procesů - Maťátková, Radka; Řepa, Václav, 1958-; Svatoš, Oleg; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Tato diplomová práce se zaměřuje na aplikační podporu metodiky modelování a analýzy business procesů. Zabývá se tedy analýzou a modelováním podnikových procesů, konzistenci mezi jednotlivými modely a také, v neposlední řadě, workflow management systémy. Cílem této práce je vysvětlit zkoumanou problematiku, popsat firmu a namodelovat její procesy dle metodiky MMABP, vytvořit a vyhodnotit prototyp procesního systému v prostředí nástroje Camunda a vytvořit metodiku návrhu a realizace procesního systému, za použití dvou nástrojů Team assistant a Camunda, která bude zohledňovat i metodiku MMABP. Práce byla rozdělena na 3 části. Rešerše použitých zdrojů pro dané kapitoly jsou obsaženy v konkrétních kapitolách. V první části dochází k teoretickému vymezení tématu procesního řízení firmy, jedná se o uvedení do zkoumané problematiky. Druhá část se zabývá metodikou MMABP a konzistencí modelů, ať už jich samotných nebo mezi sebou. Třetí část je zaměřena na workflow management systémy, a dále zde dochází k popsání vytvořeného prototypu a jeho vyhodnocení, a také k vytvoření metodiky návrhu a realizace procesního systému s použitím nástrojů Team assistant a Camunda.
Vedoucí práce: Václav Řepa
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses