Etika v propagaci multi-level marketingu na sociálních sítí - Plochý, Michal; Král, Petr, 1979-; Stránská, Michaela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Tato diplomová práce se zabývá multi-level marketingem a jeho propagací na sociálních sítích. Pro multi-level marketing je charakteristická dualita názorů, kdy pro jedny může představovat skvělý obchodní model a pro druhé objekt ostré kritiky. Diplomová práce si dává za cíl zjistit současný stav marketingové etiky v tomto odvětví. Toho bylo dosaženo prostřednictvím obsahové analýzy příspěvků na sociální síti Instagram přidaných distributory čtyř vybraných multi-level marketingových společností. Výsledky obsahové analýzy byly následně prezentovány expertům z odvětví multi-level marketingu prostřednictvím expertních rozhovorů. Ti výstupy doplnili o své zkušenosti s veřejným vnímáním tohoto obchodního modelu a o to, co jej dle jejich názoru utváří, jak jsou v jejich firmách řešeny etické problémy a co mohou společnosti a samotní distributoři dělat, aby zlepšili obraz multi-level marketingu v české společnosti. Výzkum a jeho výsledky neopomíjí ani případná omezení, jako je například úroveň individuální etiky nebo subjektivnost a reprezentativnost expertních rozhovorů.
Vedoucí práce: Petr Král
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses