Analýza a návrh podnikové analytiky pro řízení velké maloobchodní společnosti - Karásková, Veronika (2024)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou a návrhem podnikové analytiky pro velkou maloobchodní společnost. Hlavním cílem práce je na základě teoretických znalostí provést analýzu, návrh a implementaci pilotního řešení podnikové analytiky pro vybranou společnost XYZ s využitím nástroje Power BI. Práce je strukturovaná do sedmi kapitol, které postupně pokrývají rešerši zdrojů, popis maloobchodu, analýzu aktuálních trendů v maloobchodu, řízení maloobchodu a IT služeb, detailní analýzu společnosti XYZ a jejího informačního systému, sběr požadavků, a na závěr návrh aplikace podnikové analytiky. Přínosem práce je vytvoření pilotního řešení podnikové analytiky, které umožní společnosti XYZ efektivněji podporovat strategické rozhodování a řízení. Dalšími přínosy jsou komplexní pohled na odvětví maloobchodu, identifikace specifických výzev a příležitostí a doporučení pro zlepšení řízení a konkurenceschopnosti maloobchodních podniků. Výsledky této práce jsou užitečné nejen pro společnost XYZ, ale i pro další maloobchodní firmy, které by mohly hledat způsoby, jak využít podnikovou analytiku ke zlepšení svých rozhodnutí a růstu na trhu.