Analýza využívání ICT při výkonu veterinární praxe - Žáčková, Barbara; Smutný, Zdeněk; Doležel, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Tato diplomová práce se věnuje problematice využívání informačních a komunikačních technologií (ICT) v rámci veterinární praxe v České republice. Hlavním cílem diplomové práce je analyzovat, jakým způsobem a prostřednictvím jakých ICT nástrojů jednotlivá pohlaví a generace veterinárních lékařů komunikují se svými zákazníky, a zdali si zaznamenávají informace získané během této jimi iniciované komunikace. Jako hlavní nástroj pro sběr dat jsme využili dotazníkové šetření. Podařilo se nám shromáždit data od celkového počtu 136 respondentů, z nichž 124 splnilo stanovená kritéria pro začlenění do této studie. Pro statistickou analýzu získaných dat jsme jako metodický přístup zvolili smíšený výzkum, jež kombinuje prvky kvantitativní a kvalitativní analýzy. Z našich výsledků vyplývá, že preference respondentů pro volbu různých forem komunikace nejsou statisticky významně ovlivněny ani pohlavím ani generací veterinárních lékařů. Prostřednictvím kvalitativní analýzy jsme následně odhalili klíčové faktory ovlivňující výběr ICT nástroje, týkající se zejména rychlosti, obsahu a osobních preferencí. V závěru práce jsme nastínili budoucí potřebu flexibilních komunikačních strategií, respektujících individuální potřeby veterinárních lékařů.
Vedoucí práce: Zdeněk Smutný
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses