Intence dospělých nechat se očkovat proti klíšťové meningoencefalitidě v kontextu marketingové komunikační strategie - Svačina, Tomáš (2024)
Tato diplomová práce se zabývá ochotou se nechat očkovat proti klíšťové me-ningoencefalitidě, též klíšťové encefalitidě. Hlavním cílem práce je porozumět postojům a motivům ochoty jedinců od 35 let věku nechat se očkovat proti klíš-ťové meningoencefalitidě (KME) v souvislosti s nastavením marketingové ko-munikační strategie farmaceutické společnosti tak, aby bylo efektivně dosaženo cílů takové společnosti, a zároveň tedy stanovit doporučení pro optimalizaci marketingové komunikace, co do komunikačního mixu, tak i jejího obsahu. V práci je využitá metoda polostrukturovaných hloubkových rozhovorů a dále kvalitativní i kvantitativní obsahová analýza reklamních sdělení. Výsledky pro-vedeného výzkumu ukázaly možné kritické oblasti s vlivem na ochotu se nechat očkovat proti klíšťové encefalitidě. Na základě těchto výsledků byly stanoveny doporučení.