Reeingineering procesu integrace aplikací s centrálním logovacím systémem v bankovním prostředí - Hrabačka, Jan (2024)
Neustálé zlepšování procesů je běžné ve velkých společnostech, které mají specializované týmy zaměřené na tuto oblast. Přesto mohou některé týmy postrádat dostatečnou vůli nebo finanční kapacitu pro implementaci potřebných změn. V kontextu rychlého pokroku a nutnosti inovací jsem se v této práci zaměřil na zlepšení analýzy a sběru dat při napojení bankovních aplikací do centrálního logovacího systému. Použil jsem metodu SIX SIGMA a DMAIC v kombinaci s vizuálním managementem k identifikaci časově náročných činností a jejich příčin. Cílem bylo navrhnout a implementovat efektivní změny s minimálním časovým a finančním nákladem. Tento přístup byl úspěšně aplikován ve vývojovém týmu pracujícím podle individuálně vedeného scrumu a kanbanu. Výsledkem bylo vytvoření nové šablony pro analýzu a její implementace v JIRA pomocí subtasků, filtrů a dashboardů. Tato změna vedla k výrazné časové úspoře a vytvoření návodu s ukázkovými příklady pro vyplnění analýzy. Tato metoda může být použita k dosažení časové úspory u opakujících se činností bez nutnosti kooperace s procesními experty.