Homomorfní šifry a jejich využití v podnikové informatice - Šedivý, Milan; Ivánek, Jiří, 1953-; Palovský, Radomír, 1959-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Tato práce se zabývá homomorfními kryptografickými systémy, tedy kryptografickými sys- témy, které dovolují provádět vybrané operace nad zašifrovanými daty bez nutnosti je de- šifrovat. Současné pokroky v kryptografii pomalu umožňují začít využívat tyto systémy v praxi pro řešení problémů, které se týkají zpracování a ochrany osobních dat. Práce si klade za cíl obeznámit čtenáře se základní teorii, představit již navržené aplikace homomorfních kryptografických systémů a na základě získaných poznatků vytvořit protokol, který zachovává anonymitu voliče při elektronickém hlasování na valné hromadě a tento protokol demonstrovat pomocí ukázkové aplikace.
Vedoucí práce: Jiří Ivánek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková informatika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses