Obchodní válka mezi USA a Čínou a její vliv na bilaterální obchod v automobilovém průmyslu - Mysko, Ivanna; De Castro, Tereza; Horáková, Ludmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Tato bakalářská práce se soustředí na vlivy obchodní války mezi Spojenými státy americkými a Čínou na vzájemný obchod v automobilovém sektoru. Cílem je zkoumat, jak celní opatření zavedená od roku 2018 ovlivnila obchodní toky, výrobní strategie automobilek a jejich konkurenceschopnost. Výzkum naznačuje pokles amerického vývozu automobilů do Číny, zatímco čínský vývoz do USA, zejména v oblasti elektromobilů, zaznamenává nárůst. Tato práce také ukazuje, jak se výroba stěhuje blíže k místu spotřeby, jak se mění dodavatelské řetězce a jak obchodní politika stále více ovlivňuje strukturu celosvětového automobilového průmyslu.
Vedoucí práce: Tereza De Castro
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses