Podpora sportu v českých městech : Kvantitativní ukazatele podpory sportu a jejich aplikace - Nováček, Ondřej; Král, Pavel; Šimáček, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2024)
Přínosem této práce je sestavení souboru kvantitativních ukazatelů úrovně podpory sportu a jejich aplikace v podobě tří různých metodických aparátů. Literární rešerše projednává dva pojmy – finanční podpora sportu a městský profil. U vybraných ukazatelů podpory sportu došlo k úpravě dat do požadova-né podoby za účelem obodování jednotlivých měst a určení dílčího pořadí. Je-jich aplikaci předcházelo sestavení tří metodických aparátu k měření celkové úrovně podpory sportu v českých městech. Vše je doplněno korelacemi ukaza-telů, jenž výzkum doplňují o informace, zdali jsou vazby kladné nebo záporné. Výsledky práce potvrzují možnost měření úrovně podpory sportu ve městech pomocí souboru kvantitativních ukazatelů a vyměřují míru podpory sportu. Vše naznačuje tomu, že různé přístupy mohou ovlivnit rozhodování v oblasti pod-pory sportu. Pro města je klíčové zanalyzovat stávající situaci a zaměřit se na oblasti ve kterých pokulhávají. Primárním úkolem místní samosprávy by měl být kvalitně zpracovaný strategický plán rozvoje sportu za účelem zlepšení podmínek sportu pro všechny.
Vedoucí práce: Pavel Král
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses