Stakeholder analýza v kontextu udržitelné městské mobility Jihlavy - Váňa, Jaroslav (2024)
Diplomová práce se zaměřuje na strategické plánování udržitelného rozvoje městské mobility v Jihlavě, se zaměřením na participaci – stakeholders, při tvorbě Plánu udržitelné městské mobility v Jihlavě. Cílem práce bylo zmapování procesu zapojení stakeholders do plánování a zjištění jejich postojů k tomuto procesu. Pro výzkum byly použity kvalitativní metody – obsahová analýza odborných článků a polostrukturované rozhovory s jejich následnou obsahovou analýzou. Výsledky výzkumu ukazují, že efektivní komunikace a správně nastavené informování stakeholders jsou zásadní pro jejich spokojenost a ochotu se zapojit. Doporučení, která byla v této práci přednesena, zahrnují potřebu pravidelných informačních kampaní, využívání moderních komunikačních kanálů a aktivní zapojení stakeholders prostřednictvím workshopů a veřejných setkání. Celkově tato práce přináší nové poznatky a praktická doporučení pro efektivní zapojení stakeholders do plánování městské mobility.