Stakeholder analýza v kontextu udržitelné městské mobility Jihlavy - Váňa, Jaroslav; Luštický, Martin, 1982-; Hanousek, Vladimír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2024)
Diplomová práce se zaměřuje na strategické plánování udržitelného rozvoje městské mobility v Jihlavě, se zaměřením na participaci – stakeholders, při tvorbě Plánu udržitelné městské mobility v Jihlavě. Cílem práce bylo zmapování procesu zapojení stakeholders do plánování a zjištění jejich postojů k tomuto procesu. Pro výzkum byly použity kvalitativní metody – obsahová analýza odborných článků a polostrukturované rozhovory s jejich následnou obsahovou analýzou. Výsledky výzkumu ukazují, že efektivní komunikace a správně nastavené informování stakeholders jsou zásadní pro jejich spokojenost a ochotu se zapojit. Doporučení, která byla v této práci přednesena, zahrnují potřebu pravidelných informačních kampaní, využívání moderních komunikačních kanálů a aktivní zapojení stakeholders prostřednictvím workshopů a veřejných setkání. Celkově tato práce přináší nové poznatky a praktická doporučení pro efektivní zapojení stakeholders do plánování městské mobility.
Vedoucí práce: Martin Luštický
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses