Oběhová (cirkulární) ekonomika : příležitosti a výzvy. - Bečvář, Lukáš; Krbová, Jana, 1962-; Šimůnková, Klára; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2024)
Tato diplomová práce si klade za cíl teoretickou revizi současného vědeckého poznání v oblasti zavádění principů cirkulární ekonomiky do podnikání. Pomocí metody systematické literární rešerše jsou identifikována tři hlavní témata a oblasti, která jsou v souvislosti s implementací principů CE stěžejní napříč sektory. V práci je tak popsán proces implementace cirkulárního business modelu a hybné síly a bariéry, které se s tímto procesem pojí. Dále práce identifikuje konkrétní technologie jakožto ústřední hybnou sílu přechodu podnikatelského sektoru na cirkulární ekonomiku. Tato jednotlivá témata jsou zařazena do souvislých, na sebe navazujících logických celků tak, aby poskytovala komplexní přehled o zkoumané problematice, a to za použití názorů různých autorů. Práce si také stanovuje výzkumné otázky, které jsou v rámci výsledků systematické literární rešerše a jejich diskuse postupně zodpovězeny.
Vedoucí práce: Jana Krbová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses