Alternativní formy práce - Váňa, Pavel; Kačírková, Eliška; Patočka, Radim; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Diplomová práce definuje alternativní formy práce, za které považuje ty formy práce, které nejsou běžné nebo časté. Vychází z definice Mezinárodní organizace práce, kterou rozvíjí a doplňuje o pohled na české pracovněprávní prostředí. Práce nabízí základní rozbor jednotlivých složek výkonu práce, resp. podmínek pracovněprávního vztahu, které jsou nejčastější a tedy "normální" a nabízí k ním alternativy přípustné dle pracovního práva. Samostatně je diskutován výkon funkce statutárního orgánu coby výkon práce sui generis. Závěrečná kapitola práce nabízí úvahy de lege ferenda, a to zejména ve vztahu k dohodám o pracích mimo pracovní poměr, práci na dálku a zkrácení pracovního týdne na čtyři dny.
Vedoucí práce: Eliška Kačírková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses