Správní rada akciové společnosti - Uiblein, Oliver; Votava, Tomáš; Kříž, Radim, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Bakalářská práce se zabývá problematikou správní rady v akciové společnosti. 1. 1. 2021 vyšla novelizace zákona, která upravila fungování monistického systému v České republice. Správní rada je nově jediným povinně zřizovaným orgánem, který přebírá funkce řídící i kontrolní. Česká legislativa se díky této změně snažila přiblížit světovým modelům, pro které je monistický systém tradiční. Cílem této bakalářské práce je zjistit, jaké jsou hlavní shody a odlišnosti ve fungování správní rady akciové společnosti v ČR, Francii a Spojených státech amerických a dále identifikovat základní výhody a nevýhody monistického systému uspořádání orgánů akciové společnosti.
Vedoucí práce: Tomáš Votava
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses