Influencer marketing v destinacích Středočeského kraje - Barhoňová, Michaela (2024)
Bakalářská práce se zabývá influencer marketingem v destinacích Středočeského kraje. Hlavním cílem bakalářské práce je zjistit, zda a jakým způsobem organizace destinačního managementu ve Středočeském kraji propagují destinace ve spolupráci s influencery. Dalším cílem je zjistit, zda je tato spolupráce efektivní, a případně navrhnout, jak tuto spolupráci udělat co možná nejefektivnější. Bakalářská práce se dělí do sedmi kapitol. V první a druhé kapitole jsou obecně charakterizovány základní pojmy týkající se destinací – destinace, destinační management, organizace destinačního managementu. Ve třetí kapitole jsou blíže popsány organizace destinačního managementu ve Středočeském kraji. Čtvrtá kapitola se zabývá otázkou, kdo to je influencer a jak funguje influencer marketing. Pátá až sedmá kapitola se věnuje dotazníkovému šetření, které bylo provedeno mezi zástupci organizací destinačního managementu ve Středočeském kraji a jehož cílem bylo zhodnotit využití influencer marketingu při propagaci destinací ve Středočeském kraji z různých hledisek.