Technická dokumentace Business Intelligence řešení - Kochová, Karolína; Svatoš, Oleg; Skyvová, Kristýna; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Tématem diplomové práce je technická dokumentace Business Intelligence řešení. Cílem diplomové práce je pomocí metody Design Science Research vytvořit šablonu technické dokumentace Business Inteligence řešení, konkrétně určenou pro stálé dashboardy a reporty, která by umožnila standardizaci dokumentace a vyřešila problém zachování znalostí o Business Intelligence řešení a znalosti o jeho údržbě i po odchodu pracovníka, který toto řešení vyvinul. Úvod popisuje téma práce, cíl práce, použité metody, výstupy a přínosy práce, předpoklady a omezení práce a strukturu práce. Popis současné literatury se věnuje Data Governance a dokumentačním artefaktům. Kapitola Navržení šablony technické dokumentace Business Intelligence řešení se rozděluje na kapitoly Vymezení a Návrh. Kapitola Vymezení vysvětluje prerekvizity, nutné k implementaci šablony, rámec, nutný k sepsání toho, jak a proč vyplňovat šablonu a jednotlivé prvky šablony BI dokumentace. Kapitola Návrh poté popisuje postup vyplnění šablony BI dokumentace včetně ujištění se o prerekvizitách, také uvádí navržený rámec a navrženou šablonu. Kapitola Ověření ověřuje postup včetně navrženého rámce a navržené šablony v praxi. Kapitola Diskuze se věnuje shrnutí výsledků a ověření, teoretickým důsledkům zjištění, praktickým důsledkům zjištění, omezením a doporučením pro budoucí výzkum. Závěr pouze shrnuje výsledky a splnění cílů práce.
Vedoucí práce: Oleg Svatoš
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: business analýza [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses