Procesní řízení organizace - Pišl, Ondřej; Řepa, Václav, 1958-; Svatoš, Oleg; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Diplomová práce se zabývá problematikou procesního řízení organizace a koncepcí procesně řízené organizace. První částí diplomové práce je obeznámení s principy, pojmy a postupy při zavádění procesního řízení organizace. Tato část je prvotní pohled do metodiky, která bude užita v části praktické. Ve druhé a třetí části práce, se autor zaobírá procesním řízením, metodikou MMABP, tedy analýzou podnikových procesů a jejich modelováním. Přičemž tyto dvě části jsou čistě teoretické. V praktické části tedy čtvrté a páté, se nachází analýza projektu a jeho popis V páte části bude aplikováno procesní řízení na právě začínající projekt, kde jsou součástí modely, které znázorňují infrastrukturu dané organizace. Pátá část taktéž obsahuje konceptuální a procesní modelování organizace a zavedení procesního řízení se zaměřením na psychologické hledisko projektu procesní změny. Modely, které jsou zde navrženy, jsou vytvořeny za pomocí modelovacího programu Modelio, dle metodiky MMABP a za využití grafické notace BPMN. Následnou částí kvalifikační práce je diskuse, kde je práce diskutována v poslední části tedy v závěru je shrnutí celé práce, její výsledky a náhled k možným inovacím.
Vedoucí práce: Václav Řepa
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: business analýza [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses