Tvorba webových aplikací s využitím micro frontend architektury - Hromádko, Jakub; Krbušek, Adam; Buchalcevová, Alena, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Dříve nebo později se aplikace s narůstajícím nárokem na funkcionalitu promění z jednoduché aplikace na jeden velký monolit, který se stává hůře spravovatelný. Micro frontend architektura po vzoru mikroslužeb se snaží rozdělit monolit na více samostatných na sobě nezávislých aplikací, které ale jsou na rozdíl od mikroslužeb potřeba zpátky složit, tak aby koncový uživatel nic nepoznal. Použití micro frontend architektury s sebou nese řadu přínosů a rizik, které je potřeba před její implementací důležité zvážit. Společně s tím existuje řada přístupů a frameworků, které lze v rámci implementace použít. Tato diplomová práce se zaměřuje na tvorbu webových aplikací s využitím micro frontend architektury formou navržení metodiky pro zjednodušení výběru architektury s efektivnějším návrhem a implementací. Metodika vychází především ze zkušeností odborníků z praxe s touto architekturou. V rámci práce je podle navržené metodiky vytvořen prototyp webové aplikace, který ukazuje její využití. Součástí práce je také identifikování moderních přístupů týkajících se frontend vývoje společně s přístupy týkají se micro frontend architektury.
Vedoucí práce: Adam Krbušek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: vývoj informačních systémů [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses