Vývoj SwiftUI iOS aplikace pro podporu fitness tréninků s použitím platformy Firebase - Mašek, Jan; Šedivá, Zuzana, 1961-; Pour, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Tato diplomová práce se zaměřuje na vývoj SwiftUI iOS aplikace s využitím platformy Firebase s cílem podpořit fitness tréninky. Hlavním cílem práce je vytvoření aplikace a následné formulování doporučení pro tvorbu SwiftUI aplikací, která zajistí snazší a rychlejší vývoj v této oblasti. V teoretické části práce je nejprve představena platforma iOS, s důrazem na UI technologie UIKit a zejména SwiftUI, které jsou použity v této práci. Dále je představena platforma Firebase a její klíčové funkce. Následuje kapitola věnovaná vizi navrhované aplikace. Po této části je popsán průzkum trhu mobilních aplikací v oblasti fitness. V praktické části práce je provedena analýza požadavků a následné navržení architektury aplikace společně s uživatelským rozhraním. Poté následuje samotný vývoj a testování aplikace. V závěrečné části práce jsou na základě předchozích výstupů formulována doporučení pro vývoj aplikací ve SwiftUI.
Vedoucí práce: Zuzana Šedivá
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: vývoj informačních systémů [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses