Dopady pandemie Covidu-19 na práci v IT prostředí - Hart, Jakub; Sudzina, František; Marek, Botek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Diplomová práce se zaměřuje na změny v pracovním i osobním životě zaměstnanců pracujících v IT oddělení, a to v souvislosti s pandemií koronaviru SARS-CoV-2, která v České republice vypukla v březnu 2020. Z tohoto důvodu došlo často k razantní změně v přístupu k vykonávání pracovních povinností, schopnosti komunikovat s ostatními členy organizace a podmínkách pracovního prostředí, na které měl najednou daleko větší vliv osobní nebo rodinný život daného člověka. Jedním z cílů této práce je zjistit, jaké dopady z oblasti digitalizace nebo kybernetické bezpečnosti měly vliv na úroveň pracovní motivace a pracovní spokojenosti této skupiny zaměstnanců. Dalším cílem je pochopit, jaký efekt měla situace, kdy v rámci jedné firmy bylo ke komunikaci možné používat více různých platforem. V jednotlivých kapitolách jsou nejprve přiblíženy aspekty zkoumané problematiky, tedy doba pandemie, teorie pracovní motivace a pracovní spokojenosti. Následuje výzkum vypracovaný pro účely této práce, který je kvalitativní povahy. Data byla od respondentů získána skrze prostřednictvím polostrukturovaných rozhovorů. Závěr kromě výsledků vyplývajících z výzkumu obsahuje také reflexi práce, hodnocení zadaných cílů a doporučení pro případná další vědecká bádání.
Vedoucí práce: František Sudzina
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses