Vývoj střední třídy v USA se zaměřením na oblast vzdělání - Růžičková, Tereza (2024)
Diplomová práce „Vývoj střední třídy v USA se zaměřením na oblast vzdělání“ si klade za cíl zhodnotit význam, vývoj a příčiny poklesu střední třídy v USA od poloviny 20. století do současnosti, zejména s ohledem na oblast vzdělání. Analyzuje změny v sociálních a ekonomických charakteristikách střední třídy a zkoumá faktory, které ovlivňují její vývoj, včetně role vzdělání, jeho dostupnosti, kvality a vlivu na sociální mobilitu a ekonomickou stabilitu střední třídy.