Aplikace ekonometrických metod regresní analýzy - Pastaryev, Oleksiy (2025)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na empirickou analýzu dvou verzí Phillipsovy křivky a odhad přirozené míry nezaměstnanosti (NAIRU) pro Českou republiku. Hlavním cílem je aplikovat teoretické koncepty na reálná ekonomická data, což umožňuje získat hlubší pochopení vztahu mezi inflací a nezaměstnaností v českém hospodářství. Význam tohoto výzkumu spočívá v poskytování cenných informací pro tvorbu hospodářské politiky, která může přispět k udržení ekonomické stability a předvídatelnosti