Aplikace ekonometrických metod regresní analýzy - Pastaryev, Oleksiy; Čížků, Šárka; Frýd, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na empirickou analýzu dvou verzí Phillipsovy křivky a odhad přirozené míry nezaměstnanosti (NAIRU) pro Českou republiku. Hlavním cílem je aplikovat teoretické koncepty na reálná ekonomická data, což umožňuje získat hlubší pochopení vztahu mezi inflací a nezaměstnaností v českém hospodářství. Význam tohoto výzkumu spočívá v poskytování cenných informací pro tvorbu hospodářské politiky, která může přispět k udržení ekonomické stability a předvídatelnosti
Vedoucí práce: Šárka Čížků
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonometrie a operační výzkum [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses