Vliv věku na nerovné odměňování žen a mužů v ČR a Rakousku - Kopecká, Jana; Antal, Jarolím, 1986-; Vošta, Milan, 1962-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Tato diplomová práce analyzuje a následně porovnává gender pay gap v České republice a Rakousku mezi pěti věkovými skupinami: pod 25 let, 25-34 let, 35-44 let, 45-54 let a 55–64 let. Hlavním cílem práce je prozkoumat, jak se gender pay gap liší napříč těmito věkovými kategoriemi a identifikovat faktory, které tyto rozdíly ovlivňují. Analýza je založena na datech z Eurostatu, Evropského institutu pro rovnost žen a mužů (EIGE) a Eurobarometru. Výstupem práce je komparace gender pay gapu v České republice a Rakousku s důrazem na rozdíly ve vybraných věkových skupinách.
Vedoucí práce: Jarolím Antal
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses