Československé značky a ich vnímanie - Bajteková, Karolína (2024)
Predkladaná diplomová práca skúma a porovnáva vnímanie vybraných československých značiek (Kofola, Škoda, Baťa) slovenskými a českými respondentmi. Práca čiastkovo skúma a porovnáva aj vnímanie Slovenska, Českej republiky a českých a slovenských značiek. V teoretickej časti práca približuje koncepty súvisiace so značkami a ich hodnotou, typy pozicioningu spotrebiteľskej kultúry, kultúrnu identitu spotrebiteľa, no aj efekt zeme pôvodu a nostalgiu.