Využití online reputačního managementu v rámci vybraných hotelů - Dvořáková, Veronika (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá vlivem online reputačního managementu (ORM) ve vybraných hotelích v Praze. Práce analyzuje, jak dva vybrané hotely spravují či nespravují svoji online reputaci a jaké strategie používají ke zlepšení online pověsti na internetu. Teoretická část této práce uvádí do problematiky online reputačního managementu, definuje nejpoužívanější platformy pro ORM, strategie a faktory ovlivňující online reputaci. Praktická část je tvořena výzkumem za užití hloubkových rozhovorů s manažery hotelů a dotazníkového šetření mezi hosty obou hotelů. Výzkum zjišťuje, jakou online pověst má hotel s a bez interního softwaru pro správu online reputace, jaká platforma je pro ORM nejdůležitější a jakým typem recenzí jsou hosté hotelů nejvíce ovlivňováni. V závěru práce jsou formulována doporučení pro zlepšení ORM daných hotelů.