Nové trendy v ubytování – případová studie podnikatelského investičního záměru „tiny house“ - Kotrčová, Magdaléna; Černý, Pavel; Rončák, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Cílem práce je sestavit plnohodnotný a realistický podnikatelský investiční záměr v oblasti ubytování. Jedná se o ubytovací jednotku ve stylu glampingu, který se dlouhodobě řadí mezi aktuální trendy na trhu turismu. Podnikatelský investiční záměr se soustřeďuje na výstavbu zařízení zvaného „tiny house“, které reprezentuje glamping a podporuje jeho hlavní myšlenky. Tento styl je známý pro pobyty, které sjednocují kempování a luxusní pobyt v přírodě. Spojuje luxusní moderně vybavené zařízení s autentickým zážitkem v přírodě. Hlavními rysy těchto pobytů je komfortní vybavení objektu a podporování myšlenky udržitelnosti. Práce je postavena na základě literární rešerše a sběru sekundárních dat, která jsou relevantní pro naplnění cíle práce. Pro finální sestavení investičního záměru byla použitá struktura Studie proveditelnosti od autora Ing. Patrika Siebera (2004), která sloužila jako inspirace projektu. Na základě studie byla stanovena metodika, dle které byl následně projekt sestaven. Stěžejní pro kompletaci projektu byla finanční analýza a analýza trhu, přičemž byly navrženy tři varianty odhadovaných příjmů. Výsledky těchto analýz ukázaly, že ve všech plánovaných variantách je podnik ziskový a na základě dalších ukazatelů, jako je doba návratnosti, se vyplatí do projektu investovat.
Vedoucí práce: Pavel Černý
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses