Imigrační politika ve Francii během prvního volebního období Emmanuela Macrona - Matuščáková, Mirka; Druláková, Radka, 1973-; Strnad, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Tato bakalářská práce se věnuje tématu imigrační politiky ve Francii během prvního volebního období Emmanuela Macrona. Cílem této práce je prostřednictvím analýzy teoretických modelů imigrační politiky a následně provedené imigrační politiky mezi lety 2017 a 2022 zjistit, jaký model imigrační politiky převládal během Macronova prvního volebního období. Dále se práce zaměřuje na analýzu předvolebních slibů ohledně imigrace a azylu v Macronově předvolební kampani a jejich vlivu na zvolený model imigrační politiky. V práci jsou také důkladně prozkoumány ty nejvýznamnější změny v přistěhovalecké politice Francie. V závěru práce je kriticky zhodnoceno, zda Macron svým slibům a očekáváním dostál, nebo zda se imigrační politika během jeho vlády upřela jiným směrem.
Vedoucí práce: Radka Druláková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia a diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses