Obchodní dohoda mezi EU a Austrálií v kontextu již existujících obchodních dohod - Válková, Adéla (2024)
Diplomová práce se zabývá obchodní dohodou mezi EU a Austrálií, konkrétněji identifikací citlivých oblastí ve vyjednávání a jejich komparací s ustanoveními v jiných již existujících dohodách. První kapitola poskytuje teoretický a institucionální rámec společné obchodní politiky EU. Druhá kapitola představuje metodologii a obchodní dohody použité k následné komparaci. Poslední kapitola je věnována vyjednávání dohody o volném obchodu mezi EU a Austrálií, identifikaci citlivých oblastí a jejich porovnání s ustanoveními ve vybraných obchodních dohodách.