Marketingová strategie investiční společnosti WOOD & Company se zaměřením na český a slovenský trh - Mrakavová, Kristýna (2024)
Diplomová práce se zabývá marketingovou strategií investiční společnosti WOOD & Company na českém a slovenském trhu. Cílem práce je vytvoření návrhu efektivní marketingové strategie na základě provedeného výzkumu, a také pochopení rozhodovacího procesu bonitních zákazníků při alokaci finančních prostředků, a zjištění vnímání image a komunikace WOOD & Company. Teoretická část popisuje hlavní postupy k vytvoření úspěšné strategie, a zkoumá proces strategického marketingu, situační analýzy a cíleného marketingu. Dále se věnuje jednotlivým prvkům marketingového mixu v oblasti finančních služeb. V praktické části je analyzována stávající marketingová strategie společnosti a dále je komentován kvalitativní výzkum v podobě analýzy výsledků dotazníkového šetření. To bylo realizováno na stávajících klientech WOOD & Company, a zjišťovalo obecné postoje k investování a vnímání komunikace a image značky. Dotazníkové šetření bylo doplněno o hloubkové rozhovory, pro které bylo vybráno 10 respondentů z cílové skupiny. V závěru jsou na základě výsledků zodpovězeny výzkumné otázky a je představena komplexní marketingová strategie včetně efektivních návrhů na její zlepšení.