Platební bilance Itálie v letech 2005-2024 - Stuchlík, Ondřej; Jiránková, Martina, 1967-; Hrubý, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Cílem mé práce je podrobná analýza platební bilance Itálie v letech 2005–2024. Pomocí grafů ukážu vývoj jednotlivých účtů platební bilance, okomentuji hlavní trendy a pokusím se interpretovat jejich příčiny i dopady. Zaměřím se nejen na samotná salda, ale také na širší makroekonomické souvislosti, jako je vývoj konkurenceschopnosti, cen energií, investičních toků či strukturální změny v italské ekonomice. Na závěr práce zhodnotím tvar vnější ekonomické rovnováhy a posoudím, zda je takový vývoj udržitelný z dlouhodobého hlediska.
Vedoucí práce: Martina Jiránková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses