Komparativní studie pravicových populistických stran v Německu, Francii a Itálii - Šoltová, Veronika; Vymětal, Petr; Lisa, Aleš, 1956-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Bakalářská práce se zaměřuje na problematiku pravicového populismu v Německu, Francii a Itálii. Jedná se o komparativní případovou studii tří politických stran, Alternative für Deutschland, Front National a Lega. Cílem je vyhodnocení odlišností jejich přístupu k otázkám migrační politiky, protiimigrační rétoriky a evropské integrace. Práce primárně vychází ze stranických předvolebních programů pro volby do Německého spolkového sněmu a francouzského Národního shromáždění v roce 2017 a italské Poslanecké sněmovny v roce 2018. První kapitola práce se zabývá definicí a charakteristikami krajní pravice a populismu, převážně v kontextu migrace. Ve druhé kapitole jsou představeny jednotlivé politické strany a zkoumány jejich volební programy. Na základě výše uvedeného je vypracovaná tabulka prezentující zjištěné výsledky.
Vedoucí práce: Petr Vymětal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia a diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses