Spotřebitelské efekty a greenwashing ve fast fashion - Kučerová, Barbora; Matysová, Kamila; Volfová, Jitka, 1982-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Diplomová práce se zabývá greenwashingem a spotřebitelskými efekty v poptávce, zaměřuje se na stádový efekt, efekt snobské spotřeby a Veblenův efekt. Cílem práce je zjistit vliv greenwashingu a těchto efektů na chování spotřebitelů v odvětví fast fashion. Práce se dělí na dvě části, teoretickou a praktickou. V teoretické části jsou shrnuty klíčové poznatky z dostupných sekundárních zdrojů potřebných k realizaci praktické části a k naplnění cíle práce. Samostatné kapitoly jsou věnovány tématům fast fashion, společenská odpovědnost firem v módním průmyslu, greenwashing a spotřebitelské efekty. V rámci praktické části je proveden výzkum ve formě dotazníkového šetření.
Vedoucí práce: Kamila Matysová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses