Sekuritizácia imigrácie na Slovensku v období od roku 2018 - Močková, Aneta; Druláková, Radka, 1973-; Votoupalová, Markéta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Bakalárska práca sa zaoberá sekuritizáciou imigrácie na Slovensku v období od roku 2018. Imigrácia je často spájaná s témou bezpečnosti na medzinárodnej aj národnej úrovni a je predmetom sekuritizácie. Cieľom práce je preskúmať, akým spôsobom bola imigrácia v politickom diskurze stavaná do pozície hrozby, a či ju ako hrozbu vnímala spoločnosť. Pri analýze dynamiky tohto procesu práca využíva teoretický rámec Kodanskej školy. Pracuje s diskurzívnou analýzou politických vyjadrení a zohľadňuje politické a spoločenské dianie v danom období. Následne analyzuje prieskumy verejnej mienky. Výsledky ilustrujú priebeh sekuritizácie imigrácie na Slovensku, jej intenzitu a vývoj.
Vedoucí práce: Radka Druláková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia a diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses