Srovnání klamavé reklamy na potraviny v České republice a na Slovensku - Žížalová, Klára (2024)
Bakalářská práce se zabývá srovnáním klamavé reklamy na potraviny v České republice a na Slovensku. Teoretická část se popisuje potravinové právo, klamavou reklamu a způsob ochrany spotřebitele na českém a slovenském trhu. Praktická část se následně zaměřuje na praxi dozorových orgánů a analýzu výročních zpráv za uplynulé tři roky. Cílem práce je přiblížit tuto problematiku čtenáři a odpovědět na výzkumnou otázku, zda se dozorové praxe ve vybraných zemích liší nebo ne.