Blockchain a gambling - Beránek, Jiří; Jedlinský, Jakub; Kocura, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou decentralizovaného přístupu k odvětví sportovního sázení neboli sportsbettingu. Cílem práce bylo zhodnotit rozsah působení decentralizovaných burz v odvětví sportovního sázení, analyzovat výhody a nevýhody decentralizovaných burz ve srovnání s tradičními centralizovanými platformami, zejména z hlediska bezpečnosti a soukromí uživatelů, a v neposlední řadě pochopit postoje tvůrců trhu k těmto novým technologiím a na to, jak tyto postoje ovlivňují rozvoj a přijetí decentralizovaných platforem v širším kontextu sportovního sázení. K zjištění stavu zkoumané problematiky byla využita kvalitativní analýza formou případové studie skrze rozhovory. Zjištěné výsledky nejen doplnily již zmíněnou teorii o zkušenosti respondentů, ale poskytly i jedinečný pohled na danou problematiku z pozice market makera, firmy Ematiq ltd., pro platformu BetDEX.
Vedoucí práce: Jakub Jedlinský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses