Hodnocení odolnosti a reakce na krize v podnikání leteckých společností : případová studie nízkonákladových leteckých společností - Michlová, Alžběta; Černý, Pavel; Vaško, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Diplomová práce se zabývá hodnocením odolnosti v podnikání nízkonákladových leteckých společností v dobách krize. Zkoumá strategické reakce společností na krize. Cílem práce je vyhledat a identifikovat klíčové ukazatele, které lze využít pro měření a pochopení reaktivní odolnosti leteckých společností v krizích. Práce zkoumá dopady krizí na výkonnost nízkonákladových leteckých společností. Případová studie využívá metod finanční analýzy, operativní analýzy, citlivostní analýzy a obsahové analýzy. Zjištění poukazují na sníženou odolnost nízkonákladových leteckých společností a to především v době krize způsobené pandemií covidu-19.
Vedoucí práce: Pavel Černý
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses